ADHD-medicin – hvorfor?

19. april 2016

Jeg bliver tit spurgt om min holdning til ADHD-medicin. “Hvilken indvirkning vil medicin have på mit hoved og min krop? Synes du jeg skal starte – eller stoppe?”
Der har længe været debat om stigningen i anvendelse af ADHD-medicin, en debat der desværre har sit udgangspunkt i et negativt syn på medicinering. Personligt undrer det mig, for hvis vi skiftede ADHD ud med en hjertelidelse, en kræftdiagnose eller diabetes – ville omgivelsernes problematisering nok være begrænset.
For mig er der ingen tvivl. Min praksisviden fortæller, at velmedicinerede mennesker med ADHD har en klar fordel i forhold til at arbejde med sig selv, og de pædagogiske og strukturelle tiltag der er nødvendige, for at opnå det liv man ønsker sig.

Et godt eksempel

Hvis vi eksempelvis ser på et menneske med store koncentrationsvanskeligheder, som har svært ved at fastholde sin opmærksomhed, hvis evne til at fokusere er udfordret. Det kan være at vedkommende studerer, eller har et arbejde med meget skrivebordsarbejde, begge dele kræver et stort fokus på tekster, og er ikke i sig selv er et job med naturlige skift – i sådan en situation vil det være en oplagt mulighed at afprøve medicin. Det er nemlig lige de områder i hjernen, som ADHD-medicin går ind og styrker.
Der kan selvfølgelig være situationer, hvor medicin ikke fungerer, eller man er tvunget til at prioritere anderledes.
Men min holdning er, at medicin er værd at afprøve.

ADHD-medicin kan være følgende:

ritalin, dexamfetamin, medikamenter der er methylphenidater.

Idag er der mange forskellige præparater, det er derfor vigtigt at have en god psykiater som kender både medicinen og de eventuelle bivirkninger – og som er klar over at medicin ikke kan stå alene, men altid må følges af pædagogiske tiltag som indarbejdelse af strategier og strukturer.

Se link til oversigt over medicin – nederst findes et meget overskueligt skema.

Er ADHD-medicin en god idé?

Er ADHD-medicin en god idé?

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation