Mentor – en mulighed for dig?

Den nye beskæftigelsesreform giver  nye og bedre muligheder for at fastholde eller tilknytte mennesker med særlige behov til arbejdsmarkedet. Det er alletiders mulighed for mennesker med autisme og ADHD, for at få den hjælp og støtte som der er behov for, for eksempel i form af en Mentor.

At få tilknyttet en Mentor er ikke en bostøtteordning, men en personlig ordning som retter sig mod  dem, som kan have gavn af en personlig støtte til at blive fastholdt i aktivitetstilbud og job. Meningen er at klient og Mentor gennem samtale, klarlægger klientens forskellige problemstillinger, definerer de indsatsområder der er de vigtigste, for at stabilisere klientens livssituation,og laver en detaljeret plan for hvordan den indsats skal forløbe.

“Hvis du vælger at få mig tilknyttet som mentor, kan jeg støtte dig i at du opnår de mål som er vigtige for dig. Jeg kan også hjælpe med at du bliver mere realistisk omkring de mål du sætter for dig selv.”

Lige nu har jeg også forløb som handler om forståelsen af den hverdag som mennesker med autisme og ADHD oplever. Jeg oplever at det gør en forskel for den hverdag som der leves, hvis man har en person til at oversætte den neotypiske verden. Denne oversættelse går to veje, det betyder at disse enkle forløb kan være relevante for virksomheder, uddannelsesinstitutioner og enkeltindivider med en interesse og et behov for at forbedre kommunikation, forståelse og nærvær omkring et menneske med autisme eller ADHD .

Et mentorforløb skal beviljes og aftales med din sagsbehandler. Hvis du har behov for hjælp til den samtale – så hjælper jeg selvfølgelig også her :-)

Du kan læse mere om beskæftigelsesministerets mentorindsats her:

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation