Problemer med dit studie? SPS kan hjælpe

Om du går på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse: hvis du har ADHD – autisme eller anden psykisk sårbarhed, kan det være en kæmpe udfordring at gennemføre et studie.
Fremmøde, ordblindhed og skriftlige afleveringer kan være indlysende problemstillinger. men hvad med resten? Hvad med gruppearbejde, sociale sammenhænge, mange mennesker, måden der tales på? Der er så meget man skal kunne forstå, for at gennemføre en uddannelse, og uden den forståelse, kan det være svært at holde fokus. Du kan være nok så dygtig i dit stof, hvis du ikke kan nå en deadline, fordi du ikke ved ved ikke hvornår du har arbejdet nok, og derfor ender med slet ikke at få afleveret.

Så kan Undervisningsministeriets SPS ordning kan være en god hjælp. Den betyder, at du via din uddannelse kan søge om en mentor/SPS konsulent, som du selv kan være med til at vælge. Nogle gange tilbyder uddannelserne vejledning gennem nogle af deres lærere, og det kan være rigtig fint for nogen. Men hvis du sidder med en konkret diagnose som ADD, ADHD, Aspergers syndrom, autisme eller psykisk sygdom, er det min professionelle opfattelse at du kommer tættere på at nå dine mål, med en vejleder som har viden om både dine synlige og usynlige udfordringer, og som kan tale med dig, på en måde du er tryg ved. Det er her jeg kan tilbyde min hjælp.
Jeg har haft flere forløb i forskellige sammenhænge under SPS funktionen, jeg synes det er en rigtig god ordning, der rummer en høj grad af flexiblitet og personlig vurdering.

Fakta
SPS skal man selv søge, den gives til studerende med ADHD, autisme, ASF, og psykisk sårbarhed så de kan få hjælp til at strukturere og organisere deres studie. Timetallet vurderes løbende, de forløb jeg har haft hidtil fik 20-50 timer per semester. De kan bruges til at organisere den konkrete uge på studiet, og til at strukturere eksamenslæsning eller opgaveskrivning. Som din SPS vejleder, er det første vi skal gøre, at beslutte hvordan dine støttetimer bedst kommer dig til gode.

Læs mere om SPS her: støtteformer – hvad kan du få støtte til?
Lisa Jørgensen, nybagt student:
“Camilla er en super forstående og hjælpsom person, der har stor forståelse for hvilke udfordringer ADD/ADHD kan give. Tak for et fantastisk samarbejde, og fordi du hjalp mig gennem gymnasiet. Jeg kan varmt anbefale Camilla til alle andre, hvor ADD/ADHD skaber udfordringer i livet. :-)”

(Lisa er netop begyndt på en praktik formidlet af Camilla Fabricius.)

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring

Navigation