Spring til indhold

Folketingsvalg 2022

Tak er et fattigt ord

Tusind tak til vores loyale og lokale partifæller som deltog i gågadeaktioner, valgdebatter og meget mere i den næsten 4 uger lange, og til tider kolde valgkamp. Vi fik virkelig sat dagsordenen i valgkampen med vores “Plads til alle” budskab som handler om flere ligestillingsrettigheder til LGBTQ+ personer. For mig er fællesskabet altafgørende. Et inkluderende, omfavnende fællesskab, hvor der er plads til alle uanset, hvem de er, hvor de er fra eller hvem de elsker.. Samtidig fik vi langt mere fokus på STYRK PSYKIATRIEN vi skal have nedbragt ventelister til offentlige tilbud og have styrket de offentlige institutioner markant FORDI psykiatrien trænger til et gevaldigt løft. Derfor bør psykiatrien også prioriteres langt højere end det er tilfældet i dag. Det skal være slut med puljers vilkårlighed, ventetiden skal ned, behandlingskapaciteten skal op. Sådan sikrer vi, at der sker et varigt løft af behandling, forskning og livskvalitet i alle dele af psykiatrien.  

4.510 personlige stemmer opnåede jeg til folketingsvalget 1. November 2022. Det er et helt fantastisk resultat og virkelig vigtigt at være den eneste kvinde blandt 6 valgte socialdemokratiske mandater i Østjyllands Storkreds så vi også får sat fokus på ligestilling blandt Mænd og Kvinder ikke kun i erhvervslivet men også i folketinget. Samlet set opnåede Socialdemokratiet 135.497 stemmer i Østjyllands Storkreds og blev dermed det største parti i storkredsen med 26.8 % af stemmerne. I vores valgkamp havde jeg særligt meget fokus på STYRK PSYKIATRIEN som er en særlig mærkesag for mig.

Under valgkampen fik vi også sat fokus på vores budskab “ALLE SKAL HAVE RÅD TIL ET HJEM I EN ALMEN BOLIG” uanset hvor slemt det står til, uanset hvor fattig du er, der er også et hjem til dig i Danmarks almene boliger. Vi skal stadig støtte op om en udvikling, hvor social forskellighed og rummelighed er i centrum. Vi skal stadig kunne mødes i gården, og sludre med hinanden over hækken, sådan skaber vi et stærkt og mangfoldigt Danmark. Især igennem det sidste år er inflationen steget helt utroligt og hos mange børnefamilier er el -og gasregningen løbet op over taget og mange er truet af at gå fra hus og hjem. Det skal vi for alt i verden undgå. Derfor har vi et særligt ansvar at støtte de mest udsatte i vores samfund ikke kun socialt men også økonomisk. Derfor kunne vi også sætte fokus på socialdemokratiets udspil om ny inflationshjælp, der er samlet set prioriteret ca. 10 mia. kr. til inflationshjælp. Elafgiften bliver banket helt i bund. Loft over huslejestigninger. En frivillig indefrysningsordning for energiregningen denne vinter. De pensionister, der har mindst, får 5.000 kr. skattefrit. Børnefamilier får målrettet hjælp.