Spring til indhold

Hjertesager

Når jeg har valgt at kalde det hjertetsager, så handler det om at der er en række bevægelser og organisationer som har en særlig plads i mit hjertet – af den ene eller anden grund. Jeg ved godt at listen stritter i mange retninger – men hvorfor ikke? For helt ærligt – hånden på hjertet, så kan man jo ikke tvinge sit hjerte til at banke anderledes… vel?

Kvindehuset i Aarhus

Jeg er en ven af huset, siger kvinderne altid når jeg kommer ind i Kvindehuset. Og jeg knus-elsker det sted. Det summer af mangfoldighed og liv. Der dufter bogstaveligt af international kvindelig kærlighed. Jeg har været med næsten fra starten, og jeg bliver ved til Kvindehuset ikke længere har brug for mig. Du kan læse mere om Kvindehuset i Aarhus her: http://www.kvindehuset.com/

Bedre psykiatri

Jeg har ikke helt årstal på, hvornår jeg egentlig blev ambassadør for Bedre Psykiatri. Men det er snart mange år siden. Jeg stødte på foreningen – som er en pårørende forening til mennesker med psykiatriske lidelser, da jeg selv syntes at tabet af min søster fyldte meget. Foreningen og særligt Kristian og Lise, formand og bestyrelsesmedlem gjorde en kæmpe forskel for mig. Lise var der for mig de første gange, hvor jeg offentligt skulle tale om min søsters spiseforstyrrelse, depression og efterfølgende selvmord. Den betydning som Bedre Psykiatri har haft for mig gør, at jeg som ambassadør selvfølgelig gerne vil give tilbage.

De Splittergale

Første gang jeg så De Splittergale optræde var en gang i festugen. Min gamle kollega Kate Runge (V), fortalte om dem med begejstring, senere så jeg gøglertruppen på gaden og til julefrokost hos kommunen. En trup som med deres blanding af mennesker med og uden psykiske sygdomme, giver alle en plads på scenen, og mulighed for at prøve kræfter med rampelyset. På en og samme tid, en smuk hyldest til vores fælles menneskelighed, og til vores individualitet. Og så er kvaliteten af både sang og gøgl meget stor, det er fællesskabet også. Så da Jon og Jesper, spurgte om jeg ville være protektor eller ambassadør, så sagde jeg ja med det samme. Det har været dejligt at være med til øvegange, til at optræde og til at skabe fortjent opmærksomhed omkring Gøglertruppen.

Økologiens Have i Odder

Natur og mad, er en stor del min hverdag. Det er en del af min families historie, min mors onkel Harald og min oldefar var fisker i Grenå og min mors moster- Asta var kogekone på det hedengangne “Kellersgård”. Min mor, hendes søstre og min mormor kunne diskutere smagsnuancer og egnsretter i timevis. Når min mormor og min mor gik tur, havde de altid en længere diskussion. om hvilken familie en bestemt plante tilhørte. Inden jeg kom i skole lærte min far mig, hvordan en kantarel ser ud. Jeg har dyrket min have efter sædskifte og vild natur i mange år, og nyder hvordan biodiversiteten vokser og udvikler sig – i en helt almindelig have i Viby. Så da Økologiens Have i Odder, med deres ekstreme viden og forståelse for bæredygtighed, havde brug for en suppleant til bestyrelsens meldte jeg mig. Det er et fantastisk sted!