Spring til indhold

Platform K kan Horsens være stolt af

Lørdag d. 4 Juni havde jeg fornøjelsen af at besøge Horsens for at deltage i en minifestival for mangfoldighed på Platform K, som vel bedst kan beskrives som et kreativt/kulturelt mødested for alle slags mennesker. Der er blandt andet muligheder for musikalsk udfoldelse, forskellige former for billedkunst, et træværksted, en cafe, og rigeligt med frirum og hjerterum til nye ideer.

Minifestivalen bød på nogle musikalske indslag, en samtalesalon om forståelse af LGBTQ+ identiteter og en drag queen quiz. For mig står den unge kvinde Alberte sange knivskarpe, især fordi hun meget modigt koblede dem til hendes oplevelser som indlagt i psykiatrien.Hendes betragtninger over lægernes beskrivelser af hendes sindstilstand, citeret direkte fra hendes journal, var meget bevægende. Det skal hun have tak for.

I det hele taget blev jeg meget imponeret over Platform K, de rammer der er for kreativiteten og den åbenhed og tolerance der gennemsyrer hele projektet. Det er flot, det er positivt og et  fantastisk bidrag til den mangfoldighed der udgør Horsens. Det er bestemt ikke sidste gang jeg besøger dem.