Spring til indhold

Flere behandlingsmuligheder for let depression

Morten Ronneberg Møller skriver om besøg på Klinik for Depression:

Det niver lidt i hovedbunden. Det ene øje blinker og munden sitrer. En af psykiatriens forkæmpere var i dag på besøg på Klinik for Depression på Aarhus Universitetshospital for at se det selv. Socialordfører Camilla Fabricius (S) kom i TMS-stolen for at opleve hvordan transkraniel magnetstimulation (TMS) påvirker hovedet med bittesmå stødlignende impulser. Region Midtjylland har stor succes med TMS-behandling, der har vist sig at kunne modvirke depression, og senest også er blevet godkendt som behandling mod OCD.

”Vi har brug for flere typer behandling både til de lette, de moderate og de svære depressioner, og når vi endelig har behandlinger som TMS, som vi ved virker, så skal vi også se på, hvordan vi finder penge til både at anvende og udbrede dem mest muligt, siger Camilla Fabricius”. 

Som repræsentant for DepressionsForeningen kan jeg kun være enig. Jeg er glad for, at der i denne uge kom en ny plan for psykiatrien, men der er langt hjem til at det bliver en 10-årsplan, og til at den har nok ressourcer. En god start kunne være at stemme på politikere uanset partifarve der gerne vil prioritere, at vi får flere midler til tiltag som TMS og til psykiatrien og socialpsykiatrien generelt. Tak til overlæge Elisabeth Tehrani og teamkoordinator Line Stoltze Norlander for at tage imod en folketingspolitiker og mig.